Welkom!

Beste Organistatie of Vereniging,

Welkom bij Medcan vzw. Naast het ondersteunen van patiënten en artsen, vinden we het ook belangrijk om organisaties en verenigingen te steunen die ook ijveren voor een betere gezondheid van de patiënt. Daarom ondersteunen wij zelf reeds een aantal patiëntenverenigingen zoals de MS-Liga, ALS-Liga, Epilepsie Liga, Vlaamse Parkinsonliga, Vlaamse Liga voor Fibromyalgiepatiënten (VLFP) en de Stichting Tegen Kanker.

U kan als organisatie of vereniging ook de werking van Medcan vzw ondersteunen. Dit kan via een donatie of via het organiseren van informatiemomenten of het aankopen van lezingen. U vindt op deze pagina meer infomatie terug over de verschillende mogelijkheden waarop wij als organisaties en verenigingen elkaar kunnen ondersteunen. Indien u vragen heeft, gelieve ons via het contactformulier te contacteren.

In het verleden gaven wij al lezingen voor o.a. NVKVV, AZ Damiaan, Abdijsite Herkenrode en VELT.

Lezingen

Medcan vzw biedt uw organisatie een aantal lezingen aan, die veel dieper in gaan op wat cannabis nu juist is.

Wij hebben een standaard aanbod van een aantal lezingen, die goed zijn uitgewerkt en al meermaals gegeven zijn in diverse settings. Indien u als vereniging of organisatie een van deze lezingen wenst te organiseren, kiest u zelf voor de locatie en of u inkom laat betalen.

Wij vragen u om deze lezingen ruim op voorhand bij ons vast te leggen (minstens 2 maanden op voorhand) zodat u de tijd heeft om de nodige reclame er rond te maken.

Uiteraard kunnen we ook voor uw organisatie een lezing op maat ontwikkelen.

Alle lezingen kosten 250 € per lezing (voor de organisatie) + verplaatsingsvergoedinging (0.33 €/km).

1. Nieuw hulpmiddel bij chronische pijn

  • Deze lezing gaat dieper in op de toepassing van Medicinale cannabis bij chronische pijn. Er wordt voornamelijk gesproken over hoe cannabis precies werkt voor deze vormen van pijn. Ook de relatie en synergie tussen cannabis en opiaten wordt geduid, evenals mogelijke contra-indicaties voor het gebruik van medicinale cannabis.

     

  • 90 minuten, incl. 15 minuten vragen van het publiek.

2. Cannabis en kanker

  • Deze lezing steunt op de publicatie van Medcan vzw rond Cannabis en kanker. Verken samen met de spreker de wetenschappelijke literatuur, doorbreek mythes en vooroordelen en leer hoe medicinale cannabis behulpzaam kan zijn in de strijd tegen kanker.

  • 90 minuten, incl. 15 minuten vragen van het publiek.

3. Cannabis en fibromyalgie

  • Fibromyalgie is een moeilijk behandelbare aandoening. Dr. Ethan Russo (VS) schreef enkele boeiende onderzoeken waarin hij beschrijft hoe een disfunctie van ons lichaamseigen cannabissysteem aan de basis kan liggen van het ontstaan van fibromyalgie. Tijdens deze lezing gaan we dieper in op hoe medicinale cannabis precies werkt voor mensen die last hebben van fibromyalgie, migraine, prikkelbare darmsyndroom en chronisch vermoeidheidssyndroom.

  • 90 minuten, incl. 15 minuten vragen van het publiek.

4. Palliatieve zorgen en medicinale cannabis.

  • Tijdens deze lezing gaan we dieper in op het gebruik van medicinale cannabis bij palliatieve zorgen. Hoe kan medicinale cannabis de lijdensdruk verminderen en de levenskwaliteit verhogen? Wat als het einde nadert? Mag medicinale cannabis samen met andere medicatie? Wat zeggen case studies en ervaringen van Medcan? U komt het allemaal te weten tijdens deze lezing.

  • 90 minuten, incl. 15 minuten vragen van het publiek.

 

Opleidingsmodules

Sinds kort biedt Medcan vzw ook professionele opleidingen over medicinale cannabis aan, aan artsen en ander medisch geschoold personeel.

Wij bieden verschillende modules aan, zodat u als organisatie altijd een gepaste opleiding kunt kiezen.

U kan de informatiefiches over de verschillende modules downloaden om ze in detail te bekijken.

MODULE 1 (1 dag)

MODULE 2 (1 dag)